Obrácený dort s ananasem
70 min.
Ingredience
- 115gramůCukr moučkový
- 115gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 450gramůKompot ananasový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
2 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Na pánvi, kterou lze použít i v troubě, rozpustíme máslo, jednu lžíci si dáme stranou. Do másla na pánvi přimícháme krupicový cukr (vhodný by byl tmavý). Osušíme kolečka ananasu a položíme na pánev, kterou stáhneme ze sporáku.
- 3V míse ušleháme se lžící másla a strouhanou citronovou kůrou žloutky. V jiné míse umixujeme bílky se solí do tuhého sněhu. Postupně všleháme moučkový cukr a tento sníh vmícháme do žloutkové směsi spolu s moukou.
- 4Směs vlijeme na pánev a pečeme zhruba třicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Dort opatrně překlopíme na talíř a podáváme horký nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.