Obrácený dort s brusinkami
75 min.
Ingredience
- 400gramůBrusinky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžícePomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 125gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem v silnější vrstvě a pečlivě vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí.
- 3Ve vodní lázni našleháme vejce se 115 gramy moučkového cukru a strouhanou pomerančovou kůru. Dbáme, aby se směs nevařila. Za pomoci elektrického šlehače vyšleháme směs do pěny, po částech opatrně vmícháme moučnou směs a 45 gramů rozpuštěného másla.
- 4Na dno formy nasypeme omyté a okapané čerstvé brusinky, na ně vlijeme hotové těsto a pečeme zhruba čtyřicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi pět minut zchladnout, poté dort po obvodu objedeme nožem a ještě teplý vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.