Obrácený karamelový krém

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Cukr
12 g
Vápník
114 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy.
  • 2
    Hotový karamel nalijeme do připravených mističek.
  • 3
    Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut.
  • 4
    Z krému vyjmeme vanilkový lusk.
  • 5
    Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem.
  • 6
    Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut.
  • 7
    Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.