Obrácený karamelový krém
75 min.
Ingredience
- 75gramůCukr moučkový
- 60gramůCukr kostkový
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusVanilkový lusk
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Cukr
12 g
Vápník
114 mg
Postup přípravy
- 1V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy.
- 2Hotový karamel nalijeme do připravených mističek.
- 3Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut.
- 4Z krému vyjmeme vanilkový lusk.
- 5Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem.
- 6Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut.
- 7Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.