Obrácený kávový koláč s mandlemi

100 min.
Evropa

Ingredience

  • Mandlové těsto
  • Příprava pečení
  • Těsto s perníkovým kořením
    • 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 75gramůCukr třtinový
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 1lžíceVoda pitná
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
73 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Dortovou formu vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Mandlové těsto: Mandle nasekáme nahrubo. Hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva a s krystalovým cukrem do hlubší mísy. V mléce rozšleháme celá vejce a máslo. Ve lžíci vody rozmícháme 2 lžíce instantní kávy. Pak obě směsi se sekanými mandlemi vymícháme dohladka a vlijeme je do připravené formy.
  • 3
    Těsto s perníkovým kořením: Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a dále do směsi vmícháme třtinový cukr. Tuto sypkou směs zpracujeme se změklým máslem, vodou a kypřícím páškem do perníku. Ze surovin zpracujeme těsto hrudkovité konzistence. Tímto sypkým těstem zasypeme mandlové těsto v dortové formě. Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. V případě, že při pečení těsto rychle hnědne, přikryjeme koláč alobalem. Hotový mandlový koláč necháme částečně vychladnout ve formě. Potom koláč z formy vyklopíme, prosypeme moučkovým cukrem a servírujeme nakrájený na výseče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.