Obrácený kávový koláč s mandlemi
100 min.
Ingredience
- Mandlové těsto
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůCukr krystal
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKáva instantní
- 1lžíceVoda pitná
- 50gramůMandle
- 150mililitrůMléko polotučné
- Příprava pečení
- Těsto s perníkovým kořením
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůCukr třtinový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKoření perníkové
- 1lžíceVoda pitná
- 3lžíceCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
73 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Dortovou formu vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem.
- 2Mandlové těsto: Mandle nasekáme nahrubo. Hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva a s krystalovým cukrem do hlubší mísy. V mléce rozšleháme celá vejce a máslo. Ve lžíci vody rozmícháme 2 lžíce instantní kávy. Pak obě směsi se sekanými mandlemi vymícháme dohladka a vlijeme je do připravené formy.
- 3Těsto s perníkovým kořením: Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a dále do směsi vmícháme třtinový cukr. Tuto sypkou směs zpracujeme se změklým máslem, vodou a kypřícím páškem do perníku. Ze surovin zpracujeme těsto hrudkovité konzistence. Tímto sypkým těstem zasypeme mandlové těsto v dortové formě. Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. V případě, že při pečení těsto rychle hnědne, přikryjeme koláč alobalem. Hotový mandlový koláč necháme částečně vychladnout ve formě. Potom koláč z formy vyklopíme, prosypeme moučkovým cukrem a servírujeme nakrájený na výseče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.