Obrácený švestkový koláč s marcipánem
70 min.
Ingredience
- 25gramůCukr třtinový
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 40gramůMandle
- 800gramůŠvestky
- 500gramůListové těsto
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ve formě na koláč nebo v pánvi se silným dnem, rozehřejeme máslo, přidáme cukr, lžíci vody a zahříváme až získáme světle hnědý karamel.
- 2Odstavíme a na dno rozložíme švestky řeznou stranou nahoru. Nakrájený marcipán na kostičky rozdělíme, do každé půlky švestky dáme jednu kostičku, posypeme mletými mandlemi.¨
- 3Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj o 3 cm větší kruh než je průměr formy, překryjeme jím švestky a opatrně zahrneme k okrajům a dnu.
- 4Můžeme nechat 24 hodin v chladu. Pečeme v předehřáté troubě na
- 5190°C 30-40 minut dozlatova.
- 6Necháme chvíli zchladnout ve formě, potom zakryjeme talířem a opatrně obrátíme a vyklopíme. Část šťávy unikne, ale to nevadí, podáváme se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.