Obyčejná vařená rýže
40 min.
Ingredience
- 1hrnekVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaOlej rostlinný
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
80 g
Vápník
3 mg
Magnézium
1 mg
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže.
- 2Rýži osolíme, dáme hrnec na sporák, přidáme olej a promícháme, aby se nelepila ke dnu. Hrnec zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut.
- 3Poté odstavíme a 10 minut necháme stát, sundáme pokličku. Před podáváním rýži promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Obyčejná vařená rýže
Klasický jednoduchý recept pro přípravu vařené rýže. Tento recept jsem odzkoušela, jelikož jsem zvyklá rýži připravovat v troubě a tak jsem chťela změnu. To co jsem od receptu očekávala se splnilo. Dobrou chuť přeji všem.