Obyčejná vařená rýže

40 min.
Čína

Ingredience

    • 1hrnekVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 0,5lžičkaOlej rostlinný
    • 1hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
80 g
Vápník
3 mg
Magnézium
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže.
  • 2
    Rýži osolíme, dáme hrnec na sporák, přidáme olej a promícháme, aby se nelepila ke dnu. Hrnec zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut.
  • 3
    Poté odstavíme a 10 minut necháme stát, sundáme pokličku. Před podáváním rýži promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Obyčejná vařená rýže
Klasický jednoduchý recept pro přípravu vařené rýže. Tento recept jsem odzkoušela, jelikož jsem zvyklá rýži připravovat v troubě a tak jsem chťela změnu. To co jsem od receptu očekávala se splnilo. Dobrou chuť přeji všem.