Ochucené rajčatové těstoviny
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
- 2Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.