Ochucené rajčatové těstoviny

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
  • 2
    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.