Odpalované těsto na plněné knedlíky

20 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko svaříme s máslem a špetkou soli. Když mléko vře, přisypeme mouku a rychle mícháme, aby se netvořily žmolky. Mícháme, až je těsto hladké.
  • 2
    Do vychladlého těsta vmícháme vejce tak, že vejce rozklepneme, těsto hladce vymícháme a teprve potom vmícháme další vejce. Těsto vyklopíme a ještě vypracujeme, aby bylo hladké a lesklé.
  • 3
    Z těsta utvoříme silnější váleček a krájíme tenké plátky. Zabalíme do nich připravené ovoce, uzavřeme a uválíme knedlíky. Vaříme je v osolené vodě asi 5-8 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.