Odpalované těsto na sladké pečivo
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
394 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Vsypeme všechnu mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto. Důkladně mícháme vařečkou, aby se vytvořil z těsta knedlík a dno hrnce se pokrylo bílou vrstvou.
- 2Hrnec odstavíme z plotny, těsto dáme do mísy a necháme trochu vychladnout.
- 3Do těsta potom přidáme jedno po druhém vejce, každé vejce do těsta zamícháme a dobře zapracujeme. Mícháme tak dlouho, až vznikne tvárné těsto.
- 4Těsto dále zpracováváme podle zvoleného receptu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.