Odpalované těsto na sladké pečivo

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
394 mg
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Vsypeme všechnu mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto. Důkladně mícháme vařečkou, aby se vytvořil z těsta knedlík a dno hrnce se pokrylo bílou vrstvou.
  • 2
    Hrnec odstavíme z plotny, těsto dáme do mísy a necháme trochu vychladnout.
  • 3
    Do těsta potom přidáme jedno po druhém vejce, každé vejce do těsta zamícháme a dobře zapracujeme. Mícháme tak dlouho, až vznikne tvárné těsto.
  • 4
    Těsto dále zpracováváme podle zvoleného receptu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.