Odpalované těsto na slané moučníky
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 65gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
788 mg
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše. Mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
- 2Takto připravené těsto používáme na různé slané věnečky, větrníky, pusinky a podobně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.