Odpalované těsto na slané moučníky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
788 mg
Cukr
372 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše. Mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
  • 2
    Takto připravené těsto používáme na různé slané věnečky, větrníky, pusinky a podobně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.