Odpalované věnečky pro celiatiky

95 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 5lžicCukr krystal
    • 20gramůCukr vanilka
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 250mililitrůMléko polotučné
  • Na plech
    • 2lžíceVoda pitná
  • Věnečky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
37 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Věnečky: Vodu se sádlem dáme vařit. Když roztok začne vřít, začneme přisypávat mouku se špetkou soli. Těsto důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem. Potom těsto sejmeme z plotny a po jednom zašleháváme vejce. Každé vejce šlehačem dobře vymícháme. Po přidání vajec ještě horkým těstem naplníme cukrářský pytlík a stříkáme těsto do tvaru věnečků na plech, na který jsme rozlili 2 lžíce vroucí vody - aby nám ve vzniklé páře nastříkané věnečky rychleji nakynuly. Nastříkané věnečky pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Věnečky by měly být i uvnitř dobře propečené, aby neztvrdly. Po vystydnutí věnečky rozkrojíme a potřeme krémem a přiklopíme. Povrch věnečků posypeme moučkovým cukrem. Věnečky servírujeme jako pohoštění, nebo jako svačinu dětem.
  • 2
    Krém: Z vanilkového pudinkového prášku a 5 lžic krystalového cukru uvaříme hustý pudink z polovičního množství mléka, které udává návod na obale pudinku. Pudink necháme vychladnout přikrytý pokličkou, by se na povrchu pudinku neutvořila krusta. Do zcela vychlazeného pudinku vmícháme máslo, cukr krystal a cukr vanilkový. Krémem potíráme rozkrojené věnečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.