Odpalované věnečky pro celiatiky
95 min.
Ingredience
- Krém
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 5lžicCukr krystal
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- Na plech
- 2lžíceVoda pitná
- Věnečky
- 2mililitryVoda pitná
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůMouka Promix Uni
- 3kusyVejce slepičí
- 2gramySůl
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
37 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Věnečky: Vodu se sádlem dáme vařit. Když roztok začne vřít, začneme přisypávat mouku se špetkou soli. Těsto důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem. Potom těsto sejmeme z plotny a po jednom zašleháváme vejce. Každé vejce šlehačem dobře vymícháme. Po přidání vajec ještě horkým těstem naplníme cukrářský pytlík a stříkáme těsto do tvaru věnečků na plech, na který jsme rozlili 2 lžíce vroucí vody - aby nám ve vzniklé páře nastříkané věnečky rychleji nakynuly. Nastříkané věnečky pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Věnečky by měly být i uvnitř dobře propečené, aby neztvrdly. Po vystydnutí věnečky rozkrojíme a potřeme krémem a přiklopíme. Povrch věnečků posypeme moučkovým cukrem. Věnečky servírujeme jako pohoštění, nebo jako svačinu dětem.
- 2Krém: Z vanilkového pudinkového prášku a 5 lžic krystalového cukru uvaříme hustý pudink z polovičního množství mléka, které udává návod na obale pudinku. Pudink necháme vychladnout přikrytý pokličkou, by se na povrchu pudinku neutvořila krusta. Do zcela vychlazeného pudinku vmícháme máslo, cukr krystal a cukr vanilkový. Krémem potíráme rozkrojené věnečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.