Okoun na bílém víně

35 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
949 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.
  • 2
    Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.
  • 3
    Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.
  • 4
    Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.