Okoun na bílém víně
35 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kilogramOkoun - filety
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
949 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.
- 2Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.
- 3Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.
- 4Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.