Okoun na paprice
50 min.
Ingredience
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramOkoun říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Vláknina
94 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí.
- 2Okouny urovnáme na mísu z varného skla rozevřené, hřbetem nahoru. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného přelití šťávou doměkka.
- 3Před koncem pečení posypeme ryby mletou paprikou a polijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.