Okoun v citronové omáčce

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.
  • 2
    Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.
  • 3
    Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.
  • 4
    Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.