Okoun v citronové omáčce
25 min.
Ingredience
- 600gramůOkoun - filety
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyCitrony
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaBazalka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.
- 2Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.
- 3Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.
- 4Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.