Okoun vařený

20 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12 minut. Podle velikosti ryby.
  • 2
    Okouny vyjmeme, odřízneme ploutve, hlavu, stáhneme kůži, pokapeme citronovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
  • 3
    Jako příloha mohou být vařené nebo smažené brambory. Rybu můžeme také podávat s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.