Okoun vařený
20 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun říční
- 1500mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12 minut. Podle velikosti ryby.
- 2Okouny vyjmeme, odřízneme ploutve, hlavu, stáhneme kůži, pokapeme citronovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
- 3Jako příloha mohou být vařené nebo smažené brambory. Rybu můžeme také podávat s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.