Okouník v těstíčku
45 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,2litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 750gramůOkoun - filety
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusCitrony
- 6lžicOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
294 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme do misky, vymícháme s pivem a vejci do hladkého těstíčka. Osolíme, opepříme a zakryté necháme odpočinout 20 minut.
- 2Pod studenou vodou opláchneme rybu, osolíme, opepříme a dáme stranou. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do odpočinutého těstíčka.
- 3Rybí filé obalíme v těstíčku. V pánvi rozehřejeme olej a z obou stran opečeme rybu 15 minut.
- 4Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 5Podáváme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.