Okouníková polévka
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůPórek
- 0,1litrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 500gramůOkouník mořský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKopr čerstvý
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.
- 2Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.
- 3Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.
- 4Podáváme ozdobené nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.