Okra na smetaně
30 min.
Ingredience
- 400gramůOkra - Ibišek jedlý
- 10gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián sušený
- 20mililitrůBešamel
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oba konce okry odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky okry, osmahneme, podlijeme smetanou, přidáme špetku tymiánu, lžíci bešamelu a povaříme pár minut do zhoustnutí.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.