Okurková směs se zakysanou smetanou
50 min.

Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyPárky jemné
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Párky nakrájíme na kostičky. Omytou, neoloupanou okurku nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli stát. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme lžící vody a chvíli podusíme. Přidáme párky, okořeníme a za stálého míchání krátce opékáme. Když párky pustí šťávu, vmícháme nakrájenou okurku a vše podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec pokrm zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.