Okurkový salát s cibulí

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
43 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Okurku s cibulí smícháme a salát přelijeme připravenou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Okurkový salát s cibulí
Rychlý a jednochuchý salát, který chutná vychlazený. Jen moc doporučuji použít méně vody, na 4 porce stačí 2 dl. Jinak, až na tu vodu, palec nahoru.
Anonymní uživatel
pá 2. 9. 2016
Okurkový salát s cibulí
Já dávám na půl litru vody tři lžíce cukru a tři lžíce octa. Do tohoto salátu patří dle naši rodinné tradice i drobně nasekaný česnek (nikdy ne prolisovaný). Může se dochutit ještě koprem, nebo jinou bylinkou. Minule mě napadlo přidat malinko libečku a taky to šlo.