Okurkový salát se šalotkou

25 min.
Čína

Ingredience

    • 1lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1kusŠalotka
    • 0,5kusOkurka salátová
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
313 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je urovnáme na talíř.
  • 2
    V misce smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Přilijeme horkou vodu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Zálivku necháme částečně vychladnout a nalijeme na okurku.
  • 3
    Nakonec salát posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou šalotkou.
  • 4
    Před podáváním necháme chvíli vychladit pod fólií v chladničce.
  • 5
    Podáváme jako přílohu ke karí pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.