Okurkový salát se šalotkou
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet rýžový
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 1kusŠalotka
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
313 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je urovnáme na talíř.
- 2V misce smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Přilijeme horkou vodu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Zálivku necháme částečně vychladnout a nalijeme na okurku.
- 3Nakonec salát posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou šalotkou.
- 4Před podáváním necháme chvíli vychladit pod fólií v chladničce.
- 5Podáváme jako přílohu ke karí pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.