Okurky dušené s houbami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.
  • 3
    Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.
  • 4
    Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.