Okurky dušené s houbami
60 min.

Ingredience
- 600gramůOkurka salátová
- 200gramůHouby čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVoda pitná
- 1kusCibule
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
- 2Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.
- 3Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.
- 4Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.
- 5Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.