Okurky dušené se smetanou
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůOkurky
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 1kusCitrony
- 1hrstKopr čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.
- 2Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.