Okurky nakládané v hořčici

70 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
  • 2
    Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
  • 3
    Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.