Okurky nakládané v hořčici
70 min.
Ingredience
- 2000gramůOkurky
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaKoriandr
- 150gramůHořčice plnotučná
- 100gramůHořčice Dijonská
- 50gramůKřen
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 300gramůCukr krupice
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
- 2Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
- 3Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.