Okurky sterilované s fazolovými lusky
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyOkurky
- 1,75litryVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 300gramůCukr krystal
- 1hrstKopr čerstvý
- 1kusCibule
- 1kusKřen
- 3kusyMrkev kořen
- 10gramůPaprika zelená
- 1hrstFazolové lusky zelené
- 1baleníPetol
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Okurky očistíme a důkladně omyjeme. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přidáme petol a necháme vychladnout.
- 2Okurky rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme omytým koprem, pálivou paprikou, pokrájenou cibulí, očištěným křenem, kolečky mrkve a fazolovými lusky. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a v páře sterilujeme po dobu 5 minut.
- 3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.