Olejová bábovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a kypřící prášek do pečiva dobře smícháme v hladké těsto.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 35 - 45 minut.
  • 3
    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
so 29. 3. 2014
Moc dobrá ! Díky za recept !
Anonymní uživatel
čt 19. 1. 2017
Olejová bábovka
Chtěla bych se zeptat, jestli na dané množství mouky opravdu patří 200 ml oleje a ještě 400 ml mléka. Je to hodně. Děkuji.
Anonymní uživatel
čt 26. 1. 2017
Olejová bábovka
Použila jsem pouze poloviční množství mléka! Místo části cukru jsem dala cukr vanilkový a přidala citronovou kůru, to vše pro lepší chuť. Bábovka se mi zdá lepší, pokud se na začátku vyšlehají vejce s cukrem do pěny a pak se už opatrně přidá vše ostatní. Ale dá se postupovat i tak, jak uvádí recept, je to zase rychlejší. Kypřící prášek vždy smíchám dohromady s moukou. Forma se může místo strouhankou vysypat kokosem. Po těchto úpravách můžu recept doporučit.
pupendo
pá 27. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Stačí polovina mléka.