Olejová bublanina
50 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej stolní
- 20gramůKakao - prášek
- 500gramůVišně
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,25litrMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a přidáme nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce a s olejem vmícháme do těsta. Nakonec přilijeme mléko.
- 2Vzniklé hladké těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe omytými, v mouce obalenými višněmi a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Upečenou bublaninu pocukrujeme a nakrájíme na díly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.