Olejový koláč s červenými hrozny

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tento koláč budeme potřebovat nějakou sladkou odrůdu čeveného vína s menšími kuličkami. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a metlou vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, olej, vanilkovou esenci a znovu vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme 10 minut uležet. Formu vymastíme tukem, do těsta přimícháme 1/3 hroznových kuliček, vložíme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 15 minutách navrch nasypeme zbylé hroznové kuličky, koláč vrátíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut.
  • 2
    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.