Olejový koláč s červenými hrozny
65 min.
Ingredience
- 25gramůTuk
- 4kusyVejce slepičí
- 270gramůCukr moučkový
- 180gramůMáslo čerstvé
- 8mililitrůTresť vanilková
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůCitronová kůra
- 50gramůPomerančová kůra
- 600gramůHroznové víno
- 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Na tento koláč budeme potřebovat nějakou sladkou odrůdu čeveného vína s menšími kuličkami. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a metlou vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, olej, vanilkovou esenci a znovu vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme 10 minut uležet. Formu vymastíme tukem, do těsta přimícháme 1/3 hroznových kuliček, vložíme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 15 minutách navrch nasypeme zbylé hroznové kuličky, koláč vrátíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut.
- 2Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.