Olihně na česneku
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkyOmáčka ústřicová
- 3kusyOlihně
- 1,5lžíceČesnek
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaOmáčka rybí
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Olihně nakrájíme napůl na plocho, odstraníme vnitřnosti, hlavu, chapadla, zobáček a chrupavku, třikrát propereme a usušíme. Oliheň rozdělíme na polovinu, chapadla nakrájíme.
- 2Česnek nasekáme nahrubo a na dvou lžicích oleje dvě minuty smažíme. Na wok pánvi smažíme olihně asi dvacet sekund. Přidáme směs cukru a omáček a smažíme dalších třicet sekund. Pak přidáme na další dvě minuty česnek a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.