Olihně na česneku

20 min.

Ingredience

    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaOmáčka sójová
    • 0,25lžičkaPepř bílý
    • 1,5lžičkyOmáčka ústřicová
    • 3kusyOlihně
    • 1,5lžíceČesnek
    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaOmáčka rybí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
43 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně nakrájíme napůl na plocho, odstraníme vnitřnosti, hlavu, chapadla, zobáček a chrupavku, třikrát propereme a usušíme. Oliheň rozdělíme na polovinu, chapadla nakrájíme.
  • 2
    Česnek nasekáme nahrubo a na dvou lžicích oleje dvě minuty smažíme. Na wok pánvi smažíme olihně asi dvacet sekund. Přidáme směs cukru a omáček a smažíme dalších třicet sekund. Pak přidáme na další dvě minuty česnek a pepř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.