Olihně restované se zázvorem
23 min.
Ingredience
- 250gramůOlihně
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Olihně očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky, chapadélka ponecháme, případně překrojíme na poloviny.
- 2V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova nadrobno pokrájený česnek. Přidáme olihně a zprudka, za stálého míchání, cca 1/2 minuty orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, najemno nakrájený zázvor, šťávu vymačkanou z citronu, cukr a nadrobno rozsekanou jarní cibulku. Důkladně promícháme a další 1/2 minuty osmahneme.
- 3Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.