Olihně s omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůOlihně
- 100gramůHrášek
- 100gramůSójové boby vařené
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme z olihní kůži, vykucháme je, propláchneme a osušíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. V osolené vařící vodě spaříme boby, scedíme je, oloupeme a odložíme stranou. V páře povaříme hrášek, oloupané boby a kostičky mrkve.
- 2Do pánve nalijeme bíle víno a rybí vývar a při vysoké teplotě necháme část zprudka vyvařit, aby zbylo o něco méně než polovina tekutiny. Přidáme olihně, špetku soli a pepře a vše vaříme asi 7 minut. Přisypeme hrášek, kostičky mrkve, boby a všechno ještě 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme na vločky pokrájené máslo pokojové teploty, vše promícháme a hotové podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.