Olihně s omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stáhneme z olihní kůži, vykucháme je, propláchneme a osušíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. V osolené vařící vodě spaříme boby, scedíme je, oloupeme a odložíme stranou. V páře povaříme hrášek, oloupané boby a kostičky mrkve.
  • 2
    Do pánve nalijeme bíle víno a rybí vývar a při vysoké teplotě necháme část zprudka vyvařit, aby zbylo o něco méně než polovina tekutiny. Přidáme olihně, špetku soli a pepře a vše vaříme asi 7 minut. Přisypeme hrášek, kostičky mrkve, boby a všechno ještě 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme na vločky pokrájené máslo pokojové teploty, vše promícháme a hotové podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.