Olihně s ústřicovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 450gramůOlihně
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 5lžicVývar rybí
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaCukr moučkový
- 1stroužekČesnek
- 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
530 mg
Cukr
779 mg
Postup přípravy
- 1Rozřízneme podélně olihně středem těla. Maso položíme řezem nahoru, narovnáme a vyřízneme do něj mřížkový vzor.
- 2V misce smícháme ústřicovou omáčku, cukr, sójovou omáčku, rozetřený česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku dáme stranou na později.
- 3Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme, dokud se plátky olihní nestočí. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme olej, necháme pouze 2 lžíce a přidáme zelené fazolky, zázvor a minutu smažíme. Do woku vrátíme olihně, zalijeme je omáčkou a horkým rybím vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Poté okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.