Olihně s ústřicovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
530 mg
Cukr
779 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozřízneme podélně olihně středem těla. Maso položíme řezem nahoru, narovnáme a vyřízneme do něj mřížkový vzor.
  • 2
    V misce smícháme ústřicovou omáčku, cukr, sójovou omáčku, rozetřený česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku dáme stranou na později.
  • 3
    Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme, dokud se plátky olihní nestočí. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme olej, necháme pouze 2 lžíce a přidáme zelené fazolky, zázvor a minutu smažíme. Do woku vrátíme olihně, zalijeme je omáčkou a horkým rybím vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Poté okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.