Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině
20 min.
Ingredience
- 400gramůTvarůžky olomoucké malé
- 150gramůAnglická slanina
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Cukr
223 mg
Vápník
309 mg
Postup přípravy
- 1V míse z vajec, piva, mouky a soli připravíme hladké těstíčko.
- 2Olomoucké tvarůžky obalíme plátky slaniny, potom je namočíme do pivního těstíčka a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji.
- 3Usmažené tvarůžky necháme okapat od oleje a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.