Omáčka Bordelaise
20 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 200gramůMorek
- 0,25litrVíno červené
- 0,5litrOmáčka hnědá univerzální (UHO)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1914 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
170 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zprudka svaříme 1/8 l červeného vína s nakrájenou šalotkou, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Přilijeme hnědou omáčku, ještě svaříme a prolisujeme.
- 2Morek bez úlomků kostí nasekáme na kostičky, ohřejeme v 1/8 l červeného vína a přidáme jako vložku do připravené omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.