Omáčka choron
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyŠalotka
- 1lžičkaEstragon
- 1lžičkaVoda pitná
- 1lžičkaPyré rajčatové
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
177 mg
Cukr
174 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme.
- 2Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a žloutky cca 2 minuty. Odstavíme a při stálém šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.