Omáčka cibulová
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVývar zeleninový
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 1kusCibule - nať
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
65 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
830 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- 2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky.
- 3Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
- 4Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.