Omáčka holandská

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
460 mg
Cukr
264 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
  • 2
    Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
  • 3
    Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.