Omáčka holandská
25 min.
Ingredience
- 0,25litrVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
460 mg
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
- 2Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
- 3Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.