Omáčka holandská levnější
25 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl
- 0,25litrVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
460 mg
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky, bramborovou moučku a citrónovou šťávu s vývarem. Šlehat budeme tak dlouho, až nám omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
- 2Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
- 3Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.