Omáčka hořčicová
75 min.
Ingredience
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 40gramůCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
425 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.
- 2Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.