Omáčka Joinville

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
641 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
  • 2
    Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.
  • 3
    Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.