Omáčka Joinville
85 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř cayenský
- 1litrHovězí vývar základní
- 50gramůRak říční
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
641 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
- 2Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.
- 3Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.