Omáčka koprová
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
73 mg
Vápník
838 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- 2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
- 3Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.
- 4Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Omáčka koprová
Tato koprovka nám chutnala. Akorát jsem žloutky v omáčce povařila a podle psaného postupu jsem omáčku nevařila jen po přidání nasekaného kopru. I dětem chutnala a to mají mlsné jazýčky. Dávám palec nahoru.