Omáčka koprová 1
35 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůCukr krystal
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
741 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bešamel z mouky, másla a mléka. Provaříme a dle potřeby naředíme vodou.
- 2Vmícháme nasekaný kopr, sůl, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Omáčka koprová 1
Postup receptu je strohý, ale omáčka je dobrá. Z másla a mouky se připraví světlá jíška, která se nasledně rozředí za stálého prošlehavání metličkou mlékem a později i trochou vody. Musela jsem oproti receptu přidat více tuku a moc doporučuji místo části mléka přidat sladkou smetanu a místo vodou, ředit vývarem. Omáčku je dobré nechat pozvolna provařit cca 30 minut. Sůl, cukr a citronovou šťávu jsem dala dle potřeby, podle své chuti. Místo šťávy půjde použít malinko octa. Po uvaření ještě dávám na povrch omáčk y plátek másla. Palec nahoru.