Omáčka máslová se smetanou

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyŠalotka
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 100mililitrůVývar rybí
    • 1lžíceOcet estragonový
    • 1lžíceOcet bílý vinný
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
26 mg
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a přilijeme k ní víno, ocet a rybí vývar. Vaříme směs a odpařujeme tekutinu, dokud nezbydou z původního objemu jenom asi tři lžíce. Ty potom přecedíme přes síto zpátky do kastrolu.
  • 2
    Na kousky nakrájíme máslo a vešleháváme je do tekutiny, ovšem omáčka se nesmí vařit. Vždy jakmile se jeden kousek másla rozpustí, vložíme další a šleháme. Pokračujeme, dokud postupně nezašleháme všechno máslo.
  • 3
    Když vznikne hladká omáčka, přidáme do ní ocet, osolíme ji a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.