Omáčka Mornay
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
89 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mletou papriku a mouku a upražíme světlou jíšku. Odstavíme a rozředíme vývarem, přidáme smetanu a zamícháme. Dáme zpět na plotnu a za stálého míchání vaříme asi minutu, přidáme strouhaný sýr a jakmile se rozpustí, odstavíme z ohně.
- 2Omáčku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.