Omáčka na maso Aurore
75 min.
Ingredience
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůProtlak rajčatový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Občas ode dna promícháme. Okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila.
- 2Omáčku odstavíme, scedíme přes jemné sítko a vmícháme rajčatový protlak. Ještě jednou necháme projít varem. Do hotové omáčky vmícháme 1 lžíci másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.