Omáčka na maso Aurore

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
231 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Občas ode dna promícháme. Okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila.
  • 2
    Omáčku odstavíme, scedíme přes jemné sítko a vmícháme rajčatový protlak. Ještě jednou necháme projít varem. Do hotové omáčky vmícháme 1 lžíci másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.