Omáčka na srnčí
40 min.
Ingredience
- 250gramůSrnčí maso pečené
- 200mililitrůOcet vinný červený
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůJíška instantní
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
743 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit.
- 2Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.