Omáčka na srnčí

40 min.
Francie

Ingredience

    • 250gramůSrnčí maso pečené
    • 200mililitrůOcet vinný červený
    • 300mililitrůVývar zeleninový
    • 300mililitrůHovězí vývar základní
    • 30gramůJíška instantní
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
743 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit.
  • 2
    Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.