Omáčka Nantua

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Hrudníky pokrájíme na větší kusy.
  • 3
    Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.
  • 4
    Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.
  • 5
    Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.