Omáčka Nantua
120 min.
Ingredience
- 800mililitrůOmáčka bešamelová
- 600gramůHumr
- 3000mililitrůVoda pitná
- 90gramůSůl
- 60gramůCibule
- 100gramůPórek
- 50mililitrůOlej olivový
- 500mililitrůVíno bílé
- 200gramůRajčata
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 60gramůCeler - nať
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.
- 2Hrudníky pokrájíme na větší kusy.
- 3Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.
- 4Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.
- 5Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.