Omáčka nejvyššího lovčího
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůOcet vinný červený
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůJíška instantní
- 100gramůŽelé rybízové
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1gramPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
743 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.
- 2Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.
- 3Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.
- 4Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.