Omáčka nejvyššího lovčího

40 min.
Francie

Ingredience

    • 200mililitrůOcet vinný červený
    • 300mililitrůHovězí vývar základní
    • 300mililitrůVývar zeleninový
    • 20gramůJíška instantní
    • 100gramůŽelé rybízové
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaSůl
    • 1gramPepř cayenský
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
743 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.
  • 2
    Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.
  • 3
    Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.
  • 4
    Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.