Omáčka povidlová s perníkem
55 min.
Ingredience
- 200gramůŠvestky sušené
- 150gramůPovidla švestková
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3gramySkořice mletá
- 10gramůCitronová kůra
- 20gramůPerník
- 20mililitrůRum
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 20 minut. Scedíme a rozmixujeme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme rozmixované švestky, povidla, ochutíme špetkou soli, cukrem, skořicí, strouhanou citronovou kůrou a povaříme 10 minut. Přisypeme strouhaný perník, zakápneme citronovou šťávou, rumem, necháme projít varem a odstavíme. Podáváme k uzenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.