Omáčka povidlová s perníkem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 20 minut. Scedíme a rozmixujeme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme rozmixované švestky, povidla, ochutíme špetkou soli, cukrem, skořicí, strouhanou citronovou kůrou a povaříme 10 minut. Přisypeme strouhaný perník, zakápneme citronovou šťávou, rumem, necháme projít varem a odstavíme. Podáváme k uzenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.