Omáčka rajská
45 min.
Ingredience
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 20gramůřepkový olej
- 20gramůCibule
- 20gramůCukr krystal
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyBobkový list
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5mililitrVoda pitná
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.
- 2Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.
- 3Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 4. 12. 2016
Omáčka rajská
Udělala jsem několik změn ku prospěchu chuti. Mouku jsem osmahla hned po cibuli a tuto cibulovou jíšku jsem zalila protlakem, zasmahla, aby protlak zesládl a pak zředila vývarem z masa. Omáčku jsem na závěr rozmixovala, aby byla hezky hladká. Polovina rodiny má raději k této omáčce knedlíky a polovina kolínka, takže si na talíř každý dá přílohu podle sebe.